17 decembrie 2010

Lumina păcii de la Betleem - ceremonia de la Viena

Unii oameni nu mai pot să creadă în soare odată ce s-a făcut noapte. Lor le lipseşte puţină răbdare, să aştepte până vine dimineaţa. Ochii noştri sunt ferestrele inimii noastre.
A vedea pozitiv înseamnă să te uiţi după laturile bune, după partea de lumină, unde e senin şi vesel, unde domneşte bucuria.
A vedea negativ înseamnă să priveşti fix în partea cealaltă, unde este întuneric, unde cazi şi unde bântuie frica şi disperarea.
Cred că ar fi bine ca ferestrele inimii noastre să le deschidem pentru lumină, pentru soare.
Dacă în ochii noştri vine lumina, atunci lumina vine şi în inima noastră.
Toate sentimentele pe care le-am trăit au fost potenţate cu bucuria de a vedea la Viena comuniunea între reprezentanţii cercetaşilor ortodocşi, catolici, protestanţi şi anglicani uniţi de acest simţământ de dragoste faţă de Mântuitorul Iisus Hristos şi de semeni.
De aceea, mi s-a umplut sufletul de bucuria de a fi transmiţătorul şi purtătorul acestei lumini sfinte, venită de la Betleem, în comunitatea în care lucrez, să aduc acest simbol al păcii ca plinătate a fericirii în sufletele copiilor din comuna unde profesez, să le ofer posibilitatea de a-şi îmbăia şi primeni sufletele lor curate cu acest mesaj şi lumină.
În final, nu pot să nu adaug elementul de bucurie şi împlinire pe care l-am trăit ducând acest mesaj al naşterii Domnului Iisus Hristos la ambasadele romane din Viena şi Bratislava, expresie a universalităţii credinţei şi iubirii faţă de Mântuitorul Iisus Hristos.

A consemnat, Irina Morariu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu