1 august 2010

Campus şcoală de formare integrativă

În vederea procesul formării liderilor cercetaşi, în perioada 19-26 iulie 2010 a avut loc prima ediţie a campusului şcoală de formare integrativă ce a purtat numele "Urcând pe Trotuş", acesta fiind şi cadrul simbolic al campusului.

În România a fost prima ediţie şi a fost compus din patru zile de campus mobil, pe traseul Târgu Ocna, Bogata, Dărmăneşti (unde s-au desfăşurat diferite activităţi inclusiv un hike - adică în 24 de ore participanţii au trebuit să parcurgă fără posibilităţi financiare traseul Dărmăneşti - Cireşoaia unind efortul fizic cu trăirile spirituale: meditaţie, rugăciune şi contemplarea naturii) şi trei zile de campus stabil la Cireşoaia.

Ar fi foarte multe de scris, dar împărtăşim ceea ce încă purtăm în suflete:

- bucuria de a face jocuri împreună: liderii participanţi cu tineri şi copiii din trei parohii;

- aprecierea publică a activităţii cercetăşeşti din partea mai multor credincioşi şi a mai multor preoţi;

- un hike care i-a încântat pe participanţi şi le-a umplut sufletul cu momente deosebite, dacă nu chiar unice;

- autenticitatea unui scoutism catolic cu o spiritualitate senină, cu activităţi interesante şi plăcute, jocuri, teme utile, discuţii, evaluări şi propuneri pentru progresul integral (unicele lipsuri au fost la punctualitate);

- experienţe în care dificultatea s-a întâlnit cu bucuria, şcoala cu jocurile şi dificultăţile s-au transformat în lecţii de viaţă utile pentru a fi mai buni iar participanţii şi-au propus să le spună si celorlalţi câte momente interesante au trăit.

Între timp se fac pregătirile pentru campusul de formare metodologică ce va avea loc pe traseul Oneşti - Pralea, cadrul simbolic fiind "Stejarul din Borzeşti". Înscrierile pentru următorul campus se fac la numerele de telefon: 0232/253090, 0723/745167 sau la adresa de e-mail: alois_hirja@yahoo.it.

Pr. Alois Hîrja

lectur: 333.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu