11 august 2010

Borzeşti: Campus metodologic Scout












În cercetăşie, ca şi în orice organizaţie care se ocupă de educaţie, formarea este esenţială şi obligatorie. Desigur, nu toţi vor să înţeleagă aceasta, dar sunt şi tineri care sunt responsabili şi se implică în favoarea ei. Între aceştia sunt şi cei care aspiră să devină lideri şi au participat în de curând, în perioada 2-9 august 2010, la campusul de formare metodologică ce a avut drept cadrul simbolic "Stejarul din Borzeşti".

Copilăria lui Ştefan cel Mare şi legenda stejarului de acolo au fost ca o invitaţie la educaţia ce promovează binele, dar şi "lupta cu duşmanii nevăzuţi", în vederea unei formări temeinice a viitorilor lideri catolici pentru centrele de la noi.

Expediţiile ne-au condus paşii către mănăstirea "Isus Răscumpărătorul" şi sanctuarul "Fericitul Ieremia" din Oneşti, către casa fraţilor capucini de la Borzeşti, către Parohia Ştefan cel Mare şi "după temerarul hike" la Pralea, unde casa de spiritualitate ne-a fost cămin, iar comunitatea din Pralea "carte a naturii" ce ne-a vorbit de Creator. Toate ne-au permis să ne bucurăm de un itinerar cercetăşesc specific tinereţii şi aventurii.

Mărturiile persoanelor consacrate, jocurile şi dialogurile cu cei din parohii au fost "lecţii de viaţă concretă" ce au fost îmbinate cu teme specifice scoutului, însoţite de "antreuri cercetăşeşti", jocuri făcute singuri şi cu alţii. Cercetăşia catolică şi-a dovedit marcat identitatea prin meditaţii şi rugăciuni zilnice pregătite cu inventivitate, prin bucuriile variate trăite de participanţi şi prin Liturghiile celebrate cu diferiţi credincioşi cu care am intrat în dialog şi fraternitate creştină.

Dar câte nu ar fi de scris!!! Îi mulţumim bunului Dumnezeu că ne-a binecuvântat cu toate binecuvântările şi cu multe bucurii.

Gata oricând!


Pr. Alois Hîrja



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu