1 mai 2010

Zâmbete colorate


ZÂMBETE COLORATE este o activitate organi
zată de către Cercetaşii României, fiind un proiect care se desfăşoară la nivel naţional.
În intervalul temporal martie – mai 2010, membrii (exploratori şi lideri ) Centrelor Locale înscrise în proiect, vor desfăşura activităţi sociale cu copiii cu deficienţe sau boli cronice din comunitatea lor. Jocurile şi temele abordate în timpul activităţilor se doresc a avea un impact pozitiv asupra copiilor, oferindu-le ocazia de a se detaşa de problemele pe care le întâmpină, de a-şi solidifica încrederea în sine şi în ceilalţi şi de a oferi un zâmbet colorat celor din jurul lor.
Fiecare centru local înscris în proiect va desfăşura minim 5 astfel de activităţi, fie toate în aceeaşi instituţie medicală sau socialăla şi cadru (spital/ casa de co
pii) fie îşi alege un cadru diferit pentru fiecare activitate, decizie care rămâne la latitudinea liderilor din fiecare Centru Local.
De asemenea, acest proiect se doreşte a fi pentru mulţi începutul unei relaţii de colaborare în acest sens, încurajând implicarea activă a tinerilor în comunitate.
Toţi exploratorii din centrul nostru s-au implicat în acest proiect, şi vineri, 30 aprilie, am avut primul spectacol desfăşurat la Spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi. Au fost prezentate: teatrul de păpuşi Scufiţa Roşie, jocuri şi bansuri, numere de clovnerie, piramide în care s-au urcat şi unii spectatori. S-au împărţit de asemenea şi baloane copiilor, şi în final s-a făcut ruperea cer
cului.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu