7 septembrie 2011

Camp şcoală de formare integrativă

„Urcând pe Trotuş” este cadrul simbolic al campusului şcoală de formare integrativă ce s-a desfăşurat între 28 august – 5 septembrie în acest an pe traseul Târgu Ocna – Ciugheş, Palanca. Ca orice campus şcoală, acesta se constituie ca o perioadă plină de activităţi, lecţii, practică şi mai ales trăiri spirituale ce culminează cu participarea la rugăciune, sacramente şi confruntarea cu propriile limite în celebrul hike. Grupul de 11 tineri, care cunosc metoda scout, a absolvit acest campus, dovedindu-se capabil de mult efort în zilele de campus mobil, de creativitate în prezentarea raporturilor de dimineaţă, entuziasm şi bucurie la rugăciune, cateheze şi trăirea credinţei. Toţi au dovedit mult interes la teme ca Liderul ca un frate, Scouting-ul, Progresul personal unitar, Responsabilitate şi formare, Criterii pentru rezolvarea problemelor…

Admirabilă a fost primirea oferită de comunităţile din Târgu Ocna, Dofteana, Dărmăneşti şi Ciugheş. În aceste locaţii participanţii au făcut „practică” şi activităţi cu tinerii şi copiii de acolo, după sfintele Liturghii.

În reflecţiile de la vigilia de sâmbătă seara şi la multele momente de rugăciune alături de rugăciunile de mulţumire aduse Providenţei care efectiv ne-a însoţit şi ajutat mereu, au ieşit în evidenţă disponibilitatea tinerilor care zilnic lucrau de la 7 până la 22,30 dar mai ales bucuria, entuziasmul şi buna dispoziţie care au fost apreciate de localnici, mai ales la Dărmăneşti şi Ciugheş. Învăţător şi maestru a fost Domnul Isus Cristos pe care tinerii l-au primit zilnic atât prin meditaţie, cât şi prin împărtăşanie, călăuză a fost Sfântul Paul, model şi unul din patronii cercetaşilor.

La Liturghia în care participanţii au primit mandatul Bisericii de a fi slujitori ai Bisericii care educă în rândurile tinerilor şi a copiilor, s-a scos în evidenţă că acest campus, de intensitate excepţională, este doar un pas, o etapă, o treaptă de urcare şi că toate au fost primite pentru ca să fie dăruite celorlalţi, căci darurile lui Dumnezeu sunt primite pentru a fi dăruite.

A consemnat pr. dr. Alois Hîrja,

asistent spiritual general ASCRO














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu