1 mai 2011

Ziua Tineretului, Butea

Scoutiştii noştri au ales să sărbătorească în mod înţelept renumita zi de 1 mai, prin participarea la Ziua Diecezană a Tineretului, ce s-a desfăşurat la Butea, şi a fost organizată impecabil, a adus multe bucurii, haruri şi surprize.
Mergând cu cei din parohia Sf. Anton, am ajuns destul de devreme şi ne-am pregătit pentru Sf. Liturhie animată de tineri din multe parohii şi celebrată de PS Petru Gherghel, alături de PS Aurel Percă, de PS Dieter Geerlings, episcop auxiliar de Munster (Germania) şi de mulţi alţi preoţi din Dieceza de Iaşi. Ca semn al lui Cristos cel Înviat, la ofertoriu s-a dăruit şi un miel, care la sfârşit ne-a încântat cu un behăit autentic.
Mesajul din acest an a fost ,,Înrădăcinaţi şi întemeiaţi în Cristos, tari în credinţă", citat din Scrisoarea Sf. Paul către Coloseni, explicat de către Papa Benedict în scrisoarea către tineri şi transpus la predică de către PS Aurel. La sfârşitul celebrării ne-am bucurat invocându-l pe fericitul Ioan Paul al II-lea, astăzi beatificat, urmărind imagini din viaţa sa şi din Piaţa San Pietro, iar la sfârşit am aflat că ediţia viitoare se va ţine la Iaşi Centru.
După liturghie, cei din Butea şi-au arătat ospitalitatea servind sarmale şi cozonac pentru toţi (3100 participanţi), iar apoi a urmat Festivalul Tinerilor, unde grupuri de tineri artişti din diverse parohii au dansat, au făcut pantomimă sau chiar teatru despre viaţa Papei Ioan Paul al II-lea.
Surpriza acestui festival a fost însă prestaţia lui Narcis Iustin Ianău, finalistul din show-ul Românii au talent. Şi imnul acestei zile a fost pregnant, el fiind intonat de vreo 5 ori, însă de fiecare dată cu însufleţire.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu