2 decembrie 2009

Campus Deleni 2009

Luni
Am ajuns ieri la Poiana-Deleni la ora 9:30. Apoi ne-
am instalat cortuile, fapt destul de dificil pentru noi. Ne-am încurcat cu nişte beţe, puse greşit. Am avut apoi o pauză mai lungă, în care ne-au vizitat nişte cercetaşi francezi. Cu ei am jucat şi câteva jocuri. Am ajutat la curăţenie şi la strâns lemne. Am mers în pădure şi a fosst un moment unic, într-un cadru inedit. Am stabilit reguli şi am jucat câteva jocuri. La ora 4 a fost începerea oficială a campusului, în care a fost înălţat steagul. Am mai făcut câteva jocuri, şi de cunoaştere, şi de creativitate (Alerg pe a mea stardă, Poveştile). La ora 5:30 s-a făcut repetiţie la cântecele pentru Sf. Liturghie, urmată de aceasta. După aceea am mâncat şi apoi ne.am pregătit programul artistic. La ora 8 seara a început focul de tabără. Am prezentat o scenetă despre încredere şi prietenie, şi am jucat multe jocuri propuse de patrulele C, lideri şi ajutori de lideri. La ora 9:40 s-a terminat. A fost o zi foarte frumoasă, plină de amintiri plăcute!

Marţi
M-am trezit la ora 6 dimineaţa, apoi am mers la înviorar
e. Am mers la pregătirea spirituală, unde s-a vorbit despre respect şi integrare. Ne-am pregătit de drum. Am mers la biserica Adormirea Maicii Domnului din Feredeni, unde sunt moaşte ale Sf. Gheorghe. Ne-am întors la masă obosiţi şi am mâncat cu poftă. După aceea mi-am ispăşit pedeapsa, ajutând patrulele A la pregătirea programului de seară. Apoi am mai vorbit şi am avut o probă sportivă, o mini-olimpiadă, pe care a câştigat-o patrula C. Am mai jucat un joc - Pânza de păianjen la care am ieşit pe ultimul loc. Am repetat cântecele pentru Sf. Liturghie, la care am citit Lectura I. Am mers apoi la masă şi după aceea la focul de tabără, unde am vizionat o scenetă despre mediu şi am jucat jocuri. Am împărtăşit părerile despre cele 2 zile şi despre cavaleri.
MiercuriM-am sculat la ora 7 şi m-am pregătit pentru înviorare. La
masă am mâncat puţintel (un ou şi o felie de caşcaval). Am vorbit despre disciplină şi Legi cu Alexandra, apoi am avut Consiliul Legii, în care am aprofundat legile. Apoi ne-am jucat puţin şi am avut parte de o mică demonstraţie de prim-ajutor. Am scris puţin în caiet despre cele mai importante lucruri în caz de urgenţă. La 1 am mâncat şi am avut pauză. Pe la 3 am cusut pe etamină, pentru antrenament. Mulţi şi-au scris numele, dar eu am făcut doar câteva X-uri. La 2 şi ceva am jucat Scoutball. Am câştigat cu 4 sau 5 la 2, şi am dat şi eu un gol. Andreea s-a lovit la deget şi s-a dus Alois cu ea la spital. Noi am pregătit Sf. Liturghie, la care am citit o rugăciune de la Rugăciunea credincioşilor. Duppă aceea am mâncat paste, şi la 8 a fost evaluarea şi jocuri în jurul focului.
JoiIeri a fost o zi deosebită. Am mers în explorare
cu patrula în satul Feredeni. Ne-am întâlnit cu mulţi oameni amabili. M-am împrietenit mai bine cu fetele, iar patrula s-a unit mai strâns. La sosire eram legumă, aşa că m-am spălat pe cap. Am discutat despre experienţele noastre. Pentru că era 23, s-a făcut şi rugăciunea Rozariului, iar la Sf. Liturghie am aflat mai multe despre Sf. Brigitta. Seara am avut o încercare pentru patrulă: să scriem unul despre altul diverse lucruri, despre care am discutat cu Camelia şi cu Alexandra. La evaluare, s-a discutat mult, şi după aceea s-a aprins focul, la care am jucat jocuri, cum ar fi: Era-n-tro zi, Eu am o casă mică. Stingerea s-a dat puţin mai târziu.
Vineri Ieri m-am trezit, am fost la înviorare, am mâncat şi am fost la discuţi
e. Duupă aceea am plecat în căutarea flăcării roşii prin pădure. Au fost 5 indicii, dar noi nu am găsit indiciul 4. Ne-am întors după 3 ore de căutare. A fost deosebit, şi nici nu a fost uşor. Am mers toţi temerarii aproape tot drumul împreună. Am mâncat, am stat şi am mers în pădure, unde am jucat Flacăra lui Mowgli. Am fost la Merlin de vreo 15 ori cred că. Poate şi mai mult. La focul de tabără, am mers cu câte o lumânare în mână. Le-am aşezat lângă gunoi, care mai apoi a fost aprins. S-au făcut multe jocuri noi şi cântece, noi şi ştiute. A fost ultima seară, care a fost evident, deosebită. A fost primul campus la care am participat şi sincer a fost o experienţă deosebită.

Sâmbătă M-am trezit pe la 6:30, iar la 7:10 am
mers la înviorare. După ce am mâncat am dat testele finale. Prima probă: prim-ajutor. O probă pe patrule în care Van Dama s-a lovit la cap, iar noi i-am acordat primul-ajutor. A 2-a probă a fost elaborarea a 5 reguli pentru patrulă pentru ca treaba să meargă mai bine. Şi ultima probă a fost individuală, fiind chemaţi pe rând, unul câte unul. Am fost întrebată care sunt primele 3 Legi, 3 personaje din Cartea Junglei, dacă e mai greu ca şef de patrule şi altele. La sfârşit am dat mâna cu cei 3 ,,examinatori". După test a fost masa de prânz. Festiviatea de încheiere a constat în mai multe părţi, printre care coborârea drapelului şi părerea liderilor şi a şefilor de patrulă. Toţi copiii au fost admişi! În sfârşit, ne-am strâns bagajele şi corturile şi am pornit spre autocar. Drumul pe jos a părut lung, air când am intrat în autocar, a fost caaaaaaald. De abia aştept următoarea întâlnire, depunerea Promisiunii şi următorul campus!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu